Je li prolly prava riječ?

Sadržaj:

Je li prolly prava riječ?
Je li prolly prava riječ?
Anonim

'Prolly' je ošišan izgovor od 'vjerovatno'; usporedite sa 'g'day' kao skraćenim izgovorom od 'dobar dan', ili 'gonna' kao uobičajenim izgovorenim skraćenjem od 'going to'. Svakako nestandardno, ali ne mora da ukazuje na lijenost pisca.

Je li prolly ispravna gramatika?

Smatra se "opuštenom kontrakcijom izgovora" (kao gonna i outta), prolly se čak pojavljuje u Oksfordskom rječniku engleskog jezika. Ali trebalo bi definitivno koristiti prolly samo neformalno, kao u: “U prolly se ne sviđa što sam rekao prolly kada si me zamolio da se oženim za tebe.” Ne propustite ova gramatička pravila koja je sigurno zanemariti.

Je li prolly sleng riječ?

(kolokvijalno, sleng, posebno internet sleng) Pisanje dijalekta oka vjerovatno. Trebao bih samo držati oči na cesti.

Je li vjerovatno ili prolly?

Vidi prolly što sugerira da je to omladinski sleng. Verovatno se ovde ne bi izgovaralo prolly. Izgovaralo bi se probbly (rimuje se sa kvrgavim i klimavim).

Koje riječi nisu prave riječi?

Ovo nisu prave riječi

  • bez obzira.
  • neupotrebljivo. Ako se u nečemu može živjeti, onda je pogodno za stanovanje. …
  • sebe. Ovo bi na kraju moglo biti prihvaćeno kao rodno neutralan oblik njega ili sebe, ali za sada to nije prava riječ. …
  • odbiti. …
  • runner-ups. …
  • gluplje. …
  • veliko. …
  • snollygoster.

Preporučuje se:

Zanimljive članke
Koliko godina ima Kelley o'hara?
Čitaj više

Koliko godina ima Kelley o'hara?

Kelley Maureen O'Hara je američka fudbalerka, dvostruka prvakinja FIFA Svjetskog kupa za žene i osvajačica zlatne olimpijske medalje. Trenutno igra kao defanzivac za Washington Spirit u Nacionalnoj ženskoj fudbalskoj ligi i ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Sjedinjenih Država.

Da li remaps poboljšavaju mpg?
Čitaj više

Da li remaps poboljšavaju mpg?

Teoretski, povećanje obrtnog momenta znači da se broj obrtaja motora smanjuje, tako da bi u normalnim uslovima vožnje trebalo da vidite poboljšanje potrošnje goriva. … Ali, za sve vas zdrave ljude, remap će vjerovatno poboljšati ekonomičnost goriva ako možete prilagoditi svoj stil vožnje.

Šta je uticalo na američku arhitekturu iz osamnaestog veka?
Čitaj više

Šta je uticalo na američku arhitekturu iz osamnaestog veka?

U 18. veku, američka arhitektura je bila pod velikim uticajem englesko-gruzijskog stila. … Korišteni materijali su također bili pod velikim utjecajem engleskih doseljenika, tako da je upotreba drvenih elemenata i drvene arhitekture - kao što su vretena stepenica - na postojećim američkim dizajnom stepenica potekla odatle.