Što znači reci-tako?

Sadržaj:

Što znači reci-tako?
Što znači reci-tako?
Anonim

1a: nečija nepodržana tvrdnja ili uvjeravanje. b: mjerodavna izjava napustila je bolnicu na tvrdnju svog doktora. 2: pravo konačne odluke: kaže ima konačnu riječ o onome što će se podučavati.

Kako se koristi say so?

Primjeri rečenica reci-tako

Ako ne želite da koristim bazen, samo recite. Nije bilo iznenađenje što je Julia tako mislila, ali je boljelo što je Rachel to rekla. Zašto to uopšte nisi rekao? Ako ne želite da ga hranim, sve što treba da uradite je da to kažete.

Šta znači reći ili tako?

To je isto kao da kažete "Slažem se". Na primjer, ako neko kaže "Mislite li da je ova hrana lošeg ukusa?", možete odgovoriti "Ja bih rekao tako". Ili samo recite "da". To znači istu stvar.

Kako to možete reći?

Ako uradite nešto na nečiji nalog, oni vam kažu da to uradite ili vam daju dozvolu da to učinite. [neformalno] Režiseri rade na snimanju i ništa se ne dešava na setu bez njihove izjave. Sinonimi: tvrdnja, autoritet, dogovor, riječ Više sinonima za reci-tako.

Zašto kažeš tako značenje?

U AE, "Zašto bi tako rekao?" znači "Zašto to kažeš?" i implicira "Zašto to misliš?" Ne postoji prošlo vrijeme "uradio". Doslovno rečenica znači "koji razlog bi vas mogao navesti da to kažete?"

Preporučuje se:

Zanimljive članke
Da li da ubijem Brigitte?
Čitaj više

Da li da ubijem Brigitte?

Morat ćete se boriti protiv gomile neprijatelja, uključujući Brigitte i netrunnere. … Ako to učinite, Brigitte i Netrunneri će već biti mrtvi kada se probudite, tako da ćete imati manje neprijatelja s kojima ćete se nositi. Nema dalekosežnih posljedica, bez obzira što odaberete.

Kako se slavi yahrzeit?
Čitaj više

Kako se slavi yahrzeit?

Yahrzeit. godišnjica smrti naziva se yahrzeit. Obilježava se svake godine na hebrejski datum smrti recitacijom kadiš kadiš Kadiš ili kadiš ili kadiš (aramejski: קדיש‎ "sveti") je himna hvale o Bogu koja se recituje tokom jevrejskih molitvenih službi.

Da li toyin aimakhu ima dijete?
Čitaj više

Da li toyin aimakhu ima dijete?

Lični život. Toyin se 2013. udala za Adeniyi Johnson, nolivudskog glumca. Međutim, brak je trajao dvije godine. Zatim, u julu 2019, imala je tradicionalnu veridbu sa Kolawoleom Ajeyemijem, takođe glumcem i zajedno dobili su svoje prvo dete u avgustu 2019.