Da li biste razmislili o preseljenju?

Sadržaj:

Da li biste razmislili o preseljenju?
Da li biste razmislili o preseljenju?
Anonim

1) Apsolutno sam voljan da se preselim: Formalni odgovor bi bio: „Za pravu priliku, definitivno sam spreman da se preselim. Vjerujem da je ova pozicija i kompanija ta prilika.” Ako nemate problem sa preseljenjem na ovu poziciju, bilo bi veoma korisno da postavite pitanja i intervjueru.

Šta trebam uzeti u obzir prilikom preseljenja?

Kada razmišljate o preseljenju, pobrinite se da vaš novi kvart-i dom- budu na lokaciji pogodnoj ne samo za vaš posao i društveni život, već i za ostatak vaše porodice takođe. Odredite da li su škole, liječničke i stomatološke ordinacije, biblioteke i prodavnice koje su vam potrebne unutar razumne udaljenosti.

Koji je najbolji odgovor za preseljenje?

“Sretan sam što mogu razmisliti o preseljenju ako mi posao odgovara. Ako postoji i prilika da radim na daljinu ili van kancelarije na [trenutnoj lokaciji], volio bih i o tome razgovarati, jer bi to najbolje funkcioniralo za moju trenutnu situaciju jer [razlog].”

Da li biste trebali reći da želite da se preselite?

1. Oduševljeno da. Prvo i najvažnije: nemojte samo reći da jer mislite da je to ono što vaš potencijalni poslodavac želi čuti – trebali biste reći spremni ste da se preselite samo ako je to zaista slučaj.

Šta je razlog preseljenja?

Prihvatanje nove ponude za posao, ostvarivanje snova ili proširenje porodice susvi razlozi da razmislite o preseljenju. Bilo da se radi o iskorištavanju novih mogućnosti, smanjenju, praznom gniježđenju ili jednostavno prilagođavanju svijetu koji se stalno mijenja, preseljenje je nevjerovatna prilika da izađete iz zone udobnosti.

Preporučuje se: