Je li benigno riječ?

Sadržaj:

Je li benigno riječ?
Je li benigno riječ?
Anonim

Značenje benigno na engleskom na način koji je prijatan i ljubazan ili nije štetan: Policajac se dobroćudno nasmiješio vozaču.

Šta je benigno?

Benigno se odnosi na stanje, tumor ili rast koji nije kancerogen. To znači da se ne širi na druge dijelove tijela. Ne prodire u obližnje tkivo. Ponekad se stanje naziva benignim kako bi se sugeriralo da nije opasno ili ozbiljno.

Je li benigno imenica?

imenica, množina be·nig·niti. kvaliteta benignosti; ljubaznost. Arhaično. dobro djelo ili usluga; primjer ljubaznosti: dobročinstvo rođeno iz nesebične predanosti.

Kako se koristi benigno u rečenici?

Rachel nikada nije izgledala tako istinski i dobroćudno sretna kao na čelu svog stola. Bull Harris se blagonaklono nasmiješio svom ehou koji je prednjačio, dok je ostatak bande s odobravanjem klimao glavom. Ujak Vilijam, sa svoje visine, dobroćudno ih je gledao odozgo. Posmatrao ju je blagonaklono, s nekom vrstom odvojenog humora u njegovim očima.

Je li benigno prilog?

benignly adverb - Definicija, slike, izgovor i napomene o upotrebi | Oxford Advanced Learner's Dictionary na OxfordLearnersDictionaries.com.

Preporučuje se: