Zašto lov na divlje guske?

Sadržaj:

Zašto lov na divlje guske?
Zašto lov na divlje guske?
Anonim

Poreklo 'Wild Goose Chase' Očigledno je tada, 'potjera na divlje guske' bila trka konja u kojoj bi glavnog jahača jurili drugi jahači, za koju se kaže da je slično tome kako će guske koje lete u formaciji pratiti onu koja je na čelu.

Odakle se pojavila potjera na divlje guske?

Idiom lov na divlje guske prvi je napisao William Shakespeare, u drami Romeo i Julija 1595. godine: “Ne, ako tvoja pamet vodi lovu na divlje guske, Učinio sam, jer ti u jednoj svojoj pameti imaš više divlje guske nego, siguran sam, u mojih pet.” Zanimljivo je da je izraz lov na divlje guske prvi bio …

Šta znači lov na divlje guske?

: komplikovana ili dugotrajna i obično besplodna potraga ili pretraga Ove greške su imale dvije fatalne posljedice. Najočitije je bilo da su brojni motori i desetine vatrogasaca poslani u poteru za divljom guskom i nisu stigli do vatre mnogo minuta.-

Je li Wild goose Chase uvredljiv?

Napomene o upotrebi. Kako lov na divlje guske doslovno znači "potjera za divljim guskama", obično se stavlja crticom kako je prikazano radi jasnoće.

Ko je stvorio termin lov na divlje guske?

Pošto se smatralo da je ovo najraniji pisani zapis te fraze, porijeklo potjere na divlje guske dugo se pripisuje Shakespeare i samo se pripisuje još jednom od njegovih mnogih, mnogi književni izumi.

Preporučuje se:

Zanimljive članke
Kolika je neto vrijednost Dennisa Rodmana?
Čitaj više

Kolika je neto vrijednost Dennisa Rodmana?

Od 2021., neto vrijednost Dennisa Rodmana je otprilike 500 hiljada dolara. Dennis Rodman je američki penzionisani profesionalni košarkaš koji je igrao za Detroit Pistonse, San Antonio Spurse, Chicago Bulse, Los Angeles Lakerse i Dallas Maverickse u NBA ligi.

Koji je nedostatak numeričkog sistema arhiviranja?
Čitaj više

Koji je nedostatak numeričkog sistema arhiviranja?

Nedostaci numeričkog arhiviranja Potrebno je mnogo vremena za upućivanje na indeks i lociranje specificirane datoteke. Ovaj sistem je skup. Razlog je što je za njih potreban poseban indeks. Može doći do mentalnih transpozicija figura.

Da li je paprika dobra za vas?
Čitaj više

Da li je paprika dobra za vas?

Paprika sadrži kapsaicin, spoj koji se nalazi u paprici za koji se pokazalo da ima širok spektar zdravstvenih prednosti. Na primjer, ima antioksidativna svojstva, može pomoći smanjiti rizik od raka i srčanih bolesti, poboljšati imunitet, pa čak i ublažiti plinove.