Može li veridical biti pridjev?

Sadržaj:

Može li veridical biti pridjev?
Može li veridical biti pridjev?
Anonim

Upotreba pridjeva veridical je formalni način za opisivanje stvari koje su tačne ili zasnovane na stvarnosti. Očekuje se da će svjedočenje pod zakletvom u sudnici biti istinito, kao i informacije koje naučite na času istorije u školi.

Je li istinita riječ?

istinit; veracious. odgovara činjenicama; nije iluzorno; real; stvarni; originalan. Ponekad ve·rid·ic.

Šta je istinita izjava?

Merriam-Webster definiše "vjerodostojno" kao istinito, istinito i neiluzorno. Potiče od latinskog "veridicus", sastavljenog od latinskog verus, što znači "istinit", i dicere, što znači "reći".

Kako se koristi istinito u rečenici?

Veridno u rečenici ?

  1. Činjenica da je naša Zemlja okrugla i da se okreće oko Sunca je istinita, nešto što se može poreći samo ako ste zaista u zabludi.
  2. Jedna od najvjerodostojnijih stvari u životu je da će jednog dana svi umrijeti, jer niko ne živi vječno.

Je li neizrecivo riječ?

in·ef·fa·ble. adj. 1. Nesposobno da se izrazi; neopisivo ili neizrecivo: neizreciva radost.

Preporučuje se:

Zanimljive članke
Je li Serena Joy bila trudna?
Čitaj više

Je li Serena Joy bila trudna?

Dok je čekala suđenje, Serena je došla do šokantnog otkrića da je bila trudna s Fredovom bebom. Pošto je June živela slobodna u Kanadi, njena izjava svedoka ugrozila je izglede da Serena postane majka kakva je tako očajnički želela da bude. Je li Serena Joy neplodna jer je upucana?

U dipolnom trenutku?
Čitaj više

U dipolnom trenutku?

Dipolni momenti se javljaju kada postoji razdvajanje naboja. Mogu se pojaviti između dva jona u ionskoj vezi ili između atoma u kovalentnoj vezi; dipolni momenti nastaju zbog razlika u elektronegativnosti. Što je veća razlika u elektronegativnosti, veći je i dipolni moment.

Ko je tajno oružje?
Čitaj više

Ko je tajno oružje?

Nečije tajno oružje je stvar ili osoba za koju vjeruju da će im pomoći da postignu nešto, a za koju drugi ljudi ne znaju. Ko je bilo američko tajno oružje? Norden Bombsight - američko tajno oružje u Drugom svjetskom ratu. Što je bilo englesko tajno oružje?