Kako se speluje fixin?

Sadržaj:

Kako se speluje fixin?
Kako se speluje fixin?
Anonim

1. Svi ukrasi, začini ili dodaci koji se žele ili smatraju standardnim za određeno jelo. Često se piše ili kolokvijalno izgovara kao "fixins" ili "fixin's." Moja mama je rekla da će skuvati veliku šunku sa svim namirnicama za božićnu večeru.

Je li Fixin riječ?

Ove dvije riječi se ne mogu t definirati samo pomoću Merriam-Webster rječnika. "Fixin'" i njegov lingvistički rođak "fixing" su dva pojma koja južnjaci dobro poznaju. … Ove dvije riječi su usko povezane, pa bi se čak moglo pomisliti da je "popravljati" samo "popravljati" sa južnjačkim izvlačenjem, ali mi bismo tvrdili da to nije baš tako.

Šta je fixin sleng?

Fixin' To

Kada se spremate da uradite nešto, to samo znači da se spremate učiniti nešto - pripremajući se za sve zadatak, veliki ili mali, je pred nama.

Šta su popravke hrane?

1. popravci - hrana koja je sastavni deo mešavine u kuvanju; "recept navodi sve sastojke za salatu". jelo - određeni predmet pripremljene hrane; "pripremila je specijalno jelo za večeru"

Odakle dolazi riječ fixin?

fiksator, od fixe "popravljeno, " od L. fixus "popravljeno, brzo, nepomično, uspostavljeno, sređeno, " pp. of figere "popraviti, pričvrstiti, " iz PIE baze dhigw- "zalijepiti, popraviti." Osjećaj "pričvrsti,pripojiti" je oko 1400; ono od "nagoditi, dodijeliti" je prije 1500 i evoluiralo u "prilagodi, uredi" (1660-te), zatim "popravi" (1737).

Preporučuje se: