Je li prkosno značilo?

Sadržaj:

Je li prkosno značilo?
Je li prkosno značilo?
Anonim

: na prkosan način: na način koji je pun ili pokazuje sklonost izazivanju, otporu ili borbi. Ona je prkosno govorila protiv predloženog zakona.

Šta dies Defaint znači?

: pun ili pokazuje sklonost izazivanju, otporu ili borbi: pun ili pokazuje prkos: hrabri, drski prkosni pobunjenici prkosno odbijanje Mantor je zauzeo prkosnu pozu, bradu i zaljuljao se na trenutak na petama njegovih čizama.-

Ima li riječ prkosno?

Pkosno je prilog koji je povezan sa imenicom prkos koja je definisana kao "hrabra neposlušnost." Jedna je stvar ponašati se loše i nadati se da ćete se izvući. Sasvim je drugo htjeti da vas vide kako se loše ponašaju - to je radnja koja je učinjena prkosno: prkosi, ili je otvoreno protiv naredbe ili pravila.

Šta je primjer prkosnog?

Definicija prkosnog je neko ili nešto što se opire ponašanju ili prilagođavanju onome što se traži ili očekuje. Primjer prkosnog je neko kome je rečeno da učini nešto i odmah učini suprotno. Obilježen prkosom; hrabro se opirući.

Da li je Prkos negativna riječ?

Reč prkosni povezuje se sa rečima prkositi i prkositi. ima negativnu konotaciju i djeluje kao pridjev koji opisuje ponašanje.

Preporučuje se: