Da li je Laert volio ofeliju?

Sadržaj:

Da li je Laert volio ofeliju?
Da li je Laert volio ofeliju?
Anonim

Analiza likova Laertes Hamlet prepoznaje ono što je Shakespeare jasno pokazao kroz cijelu dramu, da je Laertes Hamletova folija. … Laertova ljubav prema Ofeliji i dužnost prema Poloniju ga tjeraju na strastvenu akciju, dok ga Hamletova ljubav prema Gertrudi i dužnost prema kralju Hamletu tjeraju na strastvenu neaktivnost.

Kakav je odnos između Laerta i Ofelije?

Laertes. Laertes je Polonijev sin i Ofelijin brat. Laertes ponaša se kao brižan i zabrinut brat kada upozorava Ofeliju da bude oprezna s Hamletom.

Kako se Laertes osjeća prema Ofeliji?

On objašnjava da Hamletu ona nikada ne može biti ništa više od igračke. Hamlet je, kaže Laertes Ofeliji, višeg ranga od nje i ne može birati s kim će provesti svoj život. Kako bi zaštitio svoje srce i sačuvao svoju čast, Laertes tvrdi da Ofelija treba da odbaci princa Hamleta prije nego što je razdjevi.

Da li je Laertu stalo do Ofelije?

Laertesov savjet Ofeliji o Hamletu je da treba da se drži dalje od njega. Podseća je da je ona obična ćerka kraljevog savetnika, a da je on princ. Ona ne bi trebala ozbiljno shvatiti njegov napredak jer je on koristi. Takođe joj savetuje da ostane kreposna i čista – kao što mlada devojka treba.

Da li Laertes ljubi Ofeliju?

Općenito mi se ne sviđa frojdovska tendencija da se sugerira incest u predstavi, ali Ljubite se Laertes i Ofheliaprevesti nešto što moderna publika možda neće dobiti iz samih riječi. Vizuelno, poljupci sugerišu da je zabrinutost Laerta i Polonija oko Ofelijinog nevinosti pomalo neprirodna.

Preporučuje se: